Principes

Onze principes zijn bedoeld om het authentieke vermogen van mensen te vergroten. Je kunt ze gebruiken als kompas om steeds meer werkelijk vanuit jezelf richting en vorm te leren geven aan je werk en je leven.

Onze principes helpen je om dieper met jezelf in contact te komen, zodat je vanuit jouw eigenheid jouw toekomst vorm kunt geven. Onze principes liggen ten grondslag aan alle oefeningen, tracks en andere mogelijkheden die we ontwikkelen en op verschillende manieren aan onze doelgroep aanbieden.

Onze principes voor het vergroten van authentiek vermogen


Onze principes bestaan uit 8 waarden die hieronder alle 8 apart worden omschreven en ervoor zorgen dat je goed met jezelf in contact staat. Ze zorgen voor het vergroten van jouw authentieke vermogen. Goed met jezelf in contact staan heeft een aantal voordelen. Je zult sterker in je schoenen staan en je dus minder vaak en makkelijk uit het veld laten slaan. Je zult makkelijker voor jezelf opkomen, maar ook voor anderen als dat nodig is.

Je zult makkelijker relaties aangaan die versterkend voor je werken in plaats van dat ze jou weerhouden te doen wat het beste voor je is. Je zult ook makkelijker afstand nemen van relaties die niet versterkend voor je zijn. Je zult meer energie hebben en met meer plezier werken en leven. Je zult makkelijker doelen behalen die echt bij je passen. Hoe beter je met jezelf in contact staat, hoe makkelijker je anderen vanuit hun unieke zelf op weg kunt helpen.

Veiligheid

Als je voldoende veiligheid in jezelf kunt vinden, wordt het makkelijker om een positieve draai aan je werk en je leven te geven. Voldoende veiligheid zorgt ervoor dat je op jezelf kunt vertrouwen en daardoor beter in staat bent om de uitdagingen van je leven aan te gaan.

Als je voldoende veiligheid in jezelf vindt, dan is het ook makkelijker om anderen te helpen veiligheid in zichzelf te vinden. Je voelt dan beter en sneller aan wanneer iets voor iemand onveilig wordt. Je zult dan ook makkelijker zien wat de juiste dingen zijn om te doen, of juist om te laten, om iemand te helpen de veiligheid in zichzelf terug te vinden.

Veiligheid zorgt ervoor dat je de waarheid durft te zeggen, zowel naar jezelf toe als naar anderen. Dat je jezelf en anderen eerlijk in de ogen durft te kijken en moeilijke aspecten durft aan te pakken en/of uit te spreken op een versterkende wijze.

Veiligheid gaat ook over dat persoonlijke informatie met de juiste mate van vertrouwen behandeld wordt. Vanuit jezelf, voor jezelf en voor anderen. Dat je van jezelf laat zien wat je wilt laten zien als je daar klaar voor bent - en niet eerder - en dat je anderen daar ook in respecteert.


Geborgenheid

Geborgenheid geeft je een warm en een welkom gevoel. Je voelt dan dat je er mag zijn. Met al je kwaliteiten, maar zeker ook met je onvolmaaktheden.

Geborgenheid begint bij jezelf, in jezelf. Door jezelf dat gevoel te geven. Geborgenheid gaat over de juiste aandacht aan jezelf geven, zodat je je geborgen voelt.

Daarvoor is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt.

Als je je geborgen voelt zul je jezelf meer laten zien zoals je werkelijk bent. Daardoor wordt het makkelijker om keuzes te maken die echt bij je passen, en een omgeving met mensen om je heen aan te trekken die je verder op weg helpen.

Je thuis voelen

Je thuis voelen gaat over thuiskomen in jezelf. Het maakt dan niet zoveel uit waar je bent.

Als je je thuis voelt, dan haal je voldoening uit de dingen die je doet. Het voelt dan als de juiste plaats op het juiste moment. Het voelt dan als jouw bedoeling.

Je thuis voelen gaat over het vinden van je bestemming. Daarvoor moet je op weg gaan in jezelf en in de wereld om je heen. Om werkelijk vanuit jezelf, vanuit jouw eigenheid, richting te leren geven aan je werk en aan je leven.

Jezelf zijn

Als je jezelf kunt zijn, dan voel je je geliefd en gewaardeerd. Deze liefde en waardering komt in eerste instantie vanuit jezelf en is voor jezelf.

Natuurlijk is het fijn om door anderen geliefd en gewaardeerd te worden, maar dat is geen voorwaarde om jezelf te kunnen zijn. Je kunt dit in jezelf vinden door aan jezelf te werken.

Als je jezelf bent, dan sta je voor jezelf in. Je komt dan voor jezelf op en laat je niet door anderen van jouw pad afbrengen. Je doet dan wat bij je past en bent eerlijk naar jezelf. Ook als iets niet bij je past.

Jezelf zijn gaat over helemaal jouw eigen pad bewandelen. Zelf bepalen wanneer je wat doet en met welke intensiteit en hierbij jezelf en anderen steeds weer aanspreken op intrinsieke motivatie.


Toekomstperspectief; een doel om voor te leven

Het is belangrijk voor je om een toekomstperspectief te hebben waar je graag voor wilt leven. Het geeft je een doel, een positieve stimulans om je voorwaarts door het leven te bewegen.

Als je diep van binnen kan voelen dat je jouw bedoeling leeft en daar voldoening uit haalt, dan voel je je gedragen. Dan voel je dat je werk en je leven zin hebben. Dat geeft je vleugels. Je voelt en ziet dan dat situaties om je heen je helpen om stappen voorwaarts te kunnen zetten. Hoe moeilijk deze situaties soms ook zijn.

Je kunt dan eigenlijk uit alles wel iets positiefs halen om van te groeien. Je geeft dan aan moeilijke situaties een positieve draai, omdat je voelt en weet dat het je verder op weg brengt. Het negatieve wordt dan belangrijk om te ervaren, gewoon zoals het is omdat het je verder op weg helpt als je jouw ontwikkeling eruit kunt halen.


Ruimte om een stap terug te zetten

Het is belangrijk om de ruimte te voelen om een stap terug te kunnen zetten. Eigenlijk op ieder willekeurig moment. Bijvoorbeeld als het even teveel wordt, als je twijfelt, of als duidelijk is dat je een andere kant op wilt.

Alleen als je werkelijk de ruimte voelt om een stap terug te zetten, kun je vanuit vrijheid richting en vorm geven aan je werk en aan je leven. Dan voel je je vrij om echt vanuit jezelf een keuze te maken.

Je moet voortschrijdend inzicht kunnen gebruiken om wijzer te worden. Daarom moet je terug kunnen komen op eerdere beslissingen. Je moet vrij zijn om conclusies te kunnen trekken waardoor je van richting verandert, wat de consequenties daar ook van mogen zijn. Alleen dan kun je werkelijk vanuit jezelf je toekomst vormgeven.

Voelen waar je innerlijk heen wilt

Als je kunt voelen waar je innerlijk heen wilt, kun je werkelijk vanuit jezelf richting geven aan je werk en aan je leven. Dan bepalen factoren in de buitenwereld niet waar je naartoe gaat, maar dan bepaal je dat helemaal vanuit jezelf.

Dat betekent natuurlijk niet dat factoren in de buitenwereld niet belangrijk zijn. In tegendeel zelfs. Je houdt rekening met deze factoren als je innerlijk voelt waar je heen wilt. Want dat is belangrijk voor je.

De vraag is alleen of je wel durft. Kun je voldoende moed verzamelen en doorzettings- vermogen, om de weg te volgen die door jouw eigenheid wordt ingegeven? Wat weerhoudt jou ervan om te doen waar je gelukkig van wordt, om werkelijk vanuit jezelf je toekomst vorm te geven?

Als je voelt waar je innerlijk heen wilt, heb je altijd een kompas waarmee je jouw koers kunt bepalen.


Je innerlijke drijfveren voldoende helder hebben

Wat drijft jou? Welke drijfveren van jou zijn versterkend en voeden je in je weg voorwaarts door het leven? Welke drijfveren weerhouden jou ervan om vanuit jouw eigenheid je toekomst vorm te geven?

We hebben allemaal drijfveren in onszelf die ons ervan weerhouden om te doen wat het beste voor ons is. Angst voor tekort en angst voor het onbekende zijn daar mooie voorbeelden van.

Het gaat erom dat we ons daar bewust van worden, zodat je je bewust bent van welke drijfveren jou versterken en welke niet. Op die manier kun je beter keuzes maken die werkelijk goed bij jou passen.

Wanneer je je drijfveren voldoende helder hebt, weet je waar je het beste aandacht aan kunt geven om een stap voorwaarts te zetten in je werk en in je leven.


Gerelateerde artikelen

Hieronder vind je artikelen die gerelateerd zijn aan onze principes.

Ervaringen van onze gebruikers

Als de app af en in gebruik is zullen we hier de ervaringen van onze gebruikers delen.
Nog even geduld.

Binnenkort meer....

...
...

Binnenkort meer...

...
...

Binnenkort meer...

...
...

Nog even geduld...
de app komt binnenkort!

We zijn hard aan het werk om onze app vorm te geven en zo tof mogelijk te maken. Dus nog even geduld. Als het eenmaal zover is kun je een deel van de app gratis gebruiken en de app dus gratis uitproberen.

Ben je dan enthousiast over de app en wil je er alles uithalen? Dan kun je ervoor kiezen om ook het betaalde deel te gaan gebruiken. In ieder geval blijft alle data altijd van jou, ook wanneer je weer terug gaat naar de gratis versie. Wat je in de app hebt gedaan, blijft dus toegankelijk voor je.

Wil je bericht wanneer de app live gaat? Klik dan op de button hieronder, dan houden we je op de hoogte.