Principes
App
8/1/2023

Jezelf zijn. Of toch liever even iemand anders?

Heb je het gevoel dat je jezelf kan zijn op je werk en in je leven? Heb je het gevoel dat je jezelf kunt laten zien zoals je dat het liefste zou willen? Welke kanten van jezelf zie je liever niet en waarom is dat zo?

Dit zijn allemaal relevante vragen, maar soms moeilijk en confronterend. Deze vragen kunnen je pijn doen, omdat ze je kunnen raken. Tegelijkertijd zijn het wezenlijke vragen die je op weg kunnen helpen. Je kunt ze gebruiken om meer vanuit wie je werkelijk bent richting en vorm te leren geven aan je werk en je leven.

Welke kanten van jezelf zie je liever niet en waarom is dat zo?

Soms ben je misschien liever even iemand anders. Omdat het dan lijkt alsof je aan jezelf kunt ontsnappen. Als je even liever iemand anders wilt zijn, dan is dat meestal iemand tegen wie je opkijkt. Iemand die een voorbeeld voor je is en bepaalde aspecten voor elkaar heeft die jij ook voor elkaar zou willen hebben.

Maar we kunnen eigenlijk niet goed iemand anders zijn. Daarvoor moeten we onszelf de rug toekeren en dat doet pijn. We weten allemaal dat we eigenlijk alleen maar echt goed kunnen worden in onszelf zijn. Je weet dat je jezelf mag laten zien zoals je werkelijk bent, dat dat het beste is, voor jezelf maar ook voor anderen.

Jezelf zijn

Als je jezelf kunt zijn, dan voel je je geliefd en gewaardeerd. Deze liefde en waardering komt in eerste instantie vanuit jezelf en is voor jezelf. Anders ben je afhankelijk van anderen, van hoe zij het zien.

Het is natuurlijk fijn om door anderen geliefd en gewaardeerd te worden, maar wat is het waard om door anderen geliefd en gewaardeerd te worden, wanneer je daarvoor anders moet zijn dan je bent? Dan ben je geliefd en gewaardeerd om hoe je je voordoet en nog steeds niet om wie je werkelijk bent.

Wanneer je jezelf bent, zul je door die mensen geliefd en gewaardeerd worden die bij jou passen

Door anderen geliefd en gewaardeerd te worden is geen voorwaarde om jezelf te kunnen zijn. Het is eigenlijk andersom. Wanneer je jezelf bent, zul je door die mensen geliefd en gewaardeerd worden die bij jou passen.

Charlie zit bij kampvuur

Voor jezelf in staan

Als je jezelf bent, dan sta je voor jezelf in. Je komt dan voor jezelf op en laat je niet door anderen van jouw pad afbrengen. Je doet dan wat bij je past en bent eerlijk naar jezelf. Ook als iets niet bij je past.

Jezelf zijn gaat over helemaal jouw eigen pad bewandelen. Zelf bepalen wanneer je wat doet en met welke intensiteit en hierbij jezelf en anderen steeds weer aanspreken op intrinsieke motivatie.

Jezelf zijn gaat over helemaal jouw eigen pad bewandelen

Je kunt dit in jezelf vinden door aan jezelf te werken, door eerlijk en oprecht naar jezelf te kijken en steeds meer los te laten wat niet (meer) bij jou past. Zo haal je het beste uit jezelf en hoef je ook niet zo gauw iemand anders te zijn. Je bent dan thuis in jezelf. Je kunt je dan overal waar je gaat op een ontspannen manier thuis voelen.

Gerelateerde artikelen

De werk- en spelvormen van The future is now helpen mensen om steviger in zichzelf te worden. We begeleiden mensen om met meer innerlijk vertrouwen de uitdagingen van hun leven aan te kunnen gaan.

Begeleiderschap
App

Grensbewakend gedrag

9/1/2023
Principes
App

Wanneer haal je het beste uit jezelf?

6/1/2023
Begeleiderschap
App

Ziende blind leidinggeven

5/1/2023

Onze app komt eraan!
Nog even geduld...

We zijn hard aan het werk om onze app vorm te geven en zo tof mogelijk te maken. Dus nog even geduld. Als het eenmaal zover is kun je een deel van de app gratis gebruiken en de app dus gratis uitproberen. Ben je dan enthousiast over de app en wil je er alles uithalen? Dan kun je ervoor kiezen om ook het betaalde deel te gaan gebruiken.

In ieder geval blijft alle data altijd van jou, ook wanneer je weer terug gaat naar de gratis versie. Wat je in de app hebt gedaan, blijft dus toegankelijk voor je.

Wil je bericht wanneer de app live gaat? Klik dan op de button hieronder, dan houden we je op de hoogte.