Principes
App
6/1/2023

Wanneer haal je het beste uit jezelf?

Wanneer haal je het beste uit jezelf? Als je op een versterkende manier de waarheid durft uit te spreken, zowel naar jezelf toe als naar anderen. Als je jezelf en anderen eerlijk in de ogen durft te kijken en moeilijke aspecten durft uit te spreken en aan te pakken. Dan haal je het beste uit jezelf en mogelijk ook uit anderen.

Dit betekent niet dat je altijd je mening moet geven. Integendeel. Als je gevraagd wordt om je mening te delen, kan het verstandig zijn om dat niet te doen. Je voelt zelf wel wanneer je er klaar voor bent en het dus belangrijk is om open te zijn en je uit te spreken.

Als je gevraagd wordt om je mening te delen, kan het verstandig zijn om dat niet te doen. Je voelt zelf wel wanneer je er klaar voor bent en het dus belangrijk is om open te zijn en je uit te spreken.

Het is essentieel om persoonlijke informatie, ook die van jezelf, alleen te delen met de juiste mate van vertrouwen. Dit betekent dat je van jezelf laat zien wat je wilt laten zien als je daar werkelijk klaar voor bent en niet eerder. Je moet daar dus zorgvuldig mee omgaan. Het is een vorm van zorgvuldig met jezelf omgaan. Als je zorgvuldig bent naar jezelf toe, is het ook meer vanzelfsprekend om dat naar anderen toe te zijn. Dat wekt vertrouwen.

Vertrouwen en veiligheid

Vertrouwen doet een beroep op je, op ons allemaal. Voor vertrouwen moet je je veilig voelen. Dat geeft vertrouwen. Dat geldt dus ook voor de persoonlijke informatie van iemand anders.

Het is belangrijk om persoonlijke informatie die met je gedeeld is bij je te houden. Omdat het niet aan jou is om die met een ander te delen. Persoonlijke informatie moet je bij die ander laten wat daar ook de consequentie van is. Je kan de ander natuurlijk wel aansporen om een stap voorwaarts te zetten door met die persoonlijke informatie iets versterkends te doen.

Persoonlijke informatie moet je bij de ander laten wat daar ook de consequentie van is.

Pas als je je voldoende veilig voelt durf je de waarheid te zeggen, zowel naar jezelf toe als naar anderen. Die veiligheid kun je in jezelf vinden. Daarvoor hoef je niet afhankelijk te zijn van anderen. Je open uitspreken kan verstrekkende gevolgen hebben voor jezelf maar ook voor anderen, omdat het moeilijk kan zijn als je open bent.

Charlie met bloem

Cultuur van vertrouwen opbouwen

Daarom is het zo belangrijk om een cultuur op te bouwen waarin je in vertrouwen open kunt zijn naar jezelf toe en naar anderen. Pas dan kun je voor jezelf - en mogelijk ook samen - moeilijke aspecten uitspreken en aanpakken op versterkende wijze.

Een dergelijke cultuur zorgt ervoor dat mensen zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Daardoor wordt het makkelijker om een positieve draai aan je werk en je leven te geven. Je leert meer en beter op jezelf en elkaar te vertrouwen en bent daardoor beter in staat om het beste uit jezelf te halen.

Gerelateerde artikelen

De werk- en spelvormen van The future is now helpen mensen om steviger in zichzelf te worden. We begeleiden mensen om met meer innerlijk vertrouwen de uitdagingen van hun leven aan te kunnen gaan.

Begeleiderschap
App

Grensbewakend gedrag

9/1/2023
Principes
App

Jezelf zijn. Of toch liever even iemand anders?

8/1/2023
Begeleiderschap
App

Ziende blind leidinggeven

5/1/2023

Onze app komt eraan!
Nog even geduld...

We zijn hard aan het werk om onze app vorm te geven en zo tof mogelijk te maken. Dus nog even geduld. Als het eenmaal zover is kun je een deel van de app gratis gebruiken en de app dus gratis uitproberen. Ben je dan enthousiast over de app en wil je er alles uithalen? Dan kun je ervoor kiezen om ook het betaalde deel te gaan gebruiken.

In ieder geval blijft alle data altijd van jou, ook wanneer je weer terug gaat naar de gratis versie. Wat je in de app hebt gedaan, blijft dus toegankelijk voor je.

Wil je bericht wanneer de app live gaat? Klik dan op de button hieronder, dan houden we je op de hoogte.